Hans Jørgen Hersperger

Hans Jørgen Hersperger
Hans Jørgen Hersperger. Foto: Jonas Friis

Mit navn er Hans Jørgen (eller egentlig Hans Jürg, jeg er født schweizer) Hersperger: Jeg er uddannet socialpædagog, familieterapeut fra Kempler instituttet og autoriseret psykolog (cand.pæd.psyk.) og medlem af Dansk Psykolog Forening.

I næsten 20 år har jeg arbejdet i kommuner. På skoler, i børnehaver, med familier og plejefamilier, som akut psykolog i kriser osv.

Jeg synes, at der har manglet en lidt “anderledes” psykologisk klinik: én, der dækkede hele området fra helt små børn og op til gamle mennesker. Med de udfordringer, der nu ligger i alle aldre. En psykologisk klinik, der har fokus på konkret rådgivning og vejledning, f. eks kan hjælpe forældre med udfordrende børn helt konkret i deres situation, eller pårørende til demente med at forstå lidt mere om demens, eller holde fyraftensmøde på en arbejdsplads om børn og computere for de ansatte.

Det kan jeg ikke have forstand på alt sammen. Min klinik er derfor også et netværk, hvor dygtige fagfolk med hver deres specialviden har tilbudt at være med. Så behøver du kun at gå et sted hen, så guider vi videre. Fordelen er også, at vi i dette netværk kan supplere hinanden med vores viden og måske løse opgaver sammen, tænker jeg.

Hvorfor hedder det ”livsglæde” i alle aldre? Fordi jeg er overbevist om, at vi kan tilføre socialt, pædagogisk og psykologisk arbejde mere livsglæde, mere livsenergi, selvom problemerne, vi arbejder med, kan være meget alvorlige. Det prøver jeg at blive klogere på ved at læse bøger om lykkeforskning, positiv psykologi og alle mulige vidensretninger, der undersøger, hvad der er værdifuldt og giver mennesker livsglæde. Det vil jeg nemlig gerne tænke mere ind i mit arbejde.

Vel mødt!

PS: Hvis du googler mig finder du sikkert billeder med mig, en guitar og hat. Det er fordi jeg også arbejder med at skrive, bl.a. sange.